Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile mondiale au crescut luni dimineaţă. Acţiunile asiatice au avut cel mai bun trimestru din 2012

Acţiunile mondiale au crescut luni dimineaţă....

Autor: Ştefan Stan

03.04.2017, 10:17 135

Acţiunile la nivel mondial, din Coreea de Sud până în Indonezia şi Italia, au crescut la debutul şedinţei de luni. Acţiunile japoneze, care au avut cea mai slabă evoluţie trimestrială dintre principalele pieţe de capital, au reuşit să-şi revină în condiţiile în care semne de creştere s-au arătat între principalele companii din economie. 

”Investitorii vor continua să se uite la datele economice şi la minuta şedinţelor băncilor centrale în săptămânile care urmează, pentru a căuta indicii legate de politica monetară în viitorul apropiat. Când vine vorba de sentimentul de risc, cel mai probabil pieţele se vor hrăni din întâlnirea de două zile dintre preşedintele Chinei Xi şi preşedintele Trump, care vor discuta despre deficitul comercial dintre China şi SUA.”, a spus Michala Marcussen, economistul şef de la SocGen Paris. 

Bursele europene sunt de asemenea pe creştere, indicele DAX al bursei din Frankfurt fiind pe creştere cu 0,46%, în timp ce bursa din Paris are o creştere de 0,65%, iar bursa din Italia de 0,61%. Singura bursă europeană majoră care a scăzut a fost cea de la Londra, în urma celor mai recente evenimente legate de Brexit, indicele FTSE 100 înregistrând o scădere de 0,63%. Per total, companiile europene au înregistrat creşteri, indicele Stoxx 600 urcând cu 0,18%. 

Indicele MSCI Asia Pacific a câştigat 0,3% în Tokyo, după ce a crescut cu 8,8% în primul trimestru, cea mai bună performanţă din 2012. Indicele Topix al bursei din Tokyo a urcat cu 0,3%, în timp ce Hang Seng a crescut cu 0,4%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO