Burse - Fonduri mutuale

Analiştii anticipează un câştig de 13% din investiţia în Romgaz

Analiştii anticipează un câştig de 13% din...

Autor: Radu Bostan

06.08.2015, 00:07 1746

Analiştii recomandă acţiunile Romgaz (simbol bursier SNG) la cumpărare, anticipând avansul cu 13% al acţiunilor în următoarele 12 luni, alimentat de stabilizarea producţiei şi ulterior creş­terea profitului net.

Cinci analişti financiari au o recomandare puternic favorabilă achiziţiei, iar alţi trei au emis propunerea de „acu­mulare“ a acţiunilor, cu aşteptarea ca acestea să evolueze su­perior pieţei. Alţi trei analişti recomandă investitorilor să-şi menţină constante poziţiile în producătorul de gaze naturale, potrivit sondajului realizat de agenţia Thomson Reuters.

Preţul-ţintă propus este de 38,7 lei/acţiune, cu 13% mai mare decât cotaţia actuală din piaţă. Titlurile SNG au scăzut pe bursă de la începutul acestui an cu 3,3%, dar, luând în calcul şi dividendele, investiţia în Romgaz a adus anul acesta un randament pozitiv de 5,5%.

„Veştile dinspre rezultatele activităţilor de explorare, care reprezintă focusul companiei, sunt încurajatoare şi, asociate inclusiv cu o rată de înlocuire a rezervelor de peste 90% în 2014, conturează perspectivele unei fundaţii solide pentru companie pe termen mediu şi lung“, spun analiştii grupului austriac Erste, proprietarul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO