Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Raiffeisen, precauţi faţă de OMV

Autor: Andrei Chirileasa

08.02.2011, 23:40 27

Analiştii Raiffeisen Centrobank consideră că strategia deachiziţii din ultimele luni a grupului austriac OMV - acţionarulmajoritar al Petrom - va trebui să arate rezultate cât mai repede,pentru ca acţiunile să redevină atractive.

Ei spun că OMV va trebui să intre cât mai repede pe segmentul derafinare în Turcia pentru a justifica achiziţia reţelei debenzinării Petrol Ofisi şi să grăbească luarea unei decizii privindgazoductul Nabucco, pentru ca acesta să rămână în viaţă. Deasemenea, OMV are nevoie de noi achiziţii pe segmentul de explorareşi producţie, cum a fost cea din Tunisia, pentru a-şi menţinerezervele şi producţia la nivelurile actuale. Raiffeisen atrageatenţia că OMV a cheltuit 1,7 mld. euro pentru achiziţii înultimele două luni, ceea ce a ridicat gradul de îndatorare pesteţinta de 30% pe care compania o are pe termen lung şi că un influxde capital prin vânzarea de acţiuni noi sau capital hibrid einevitabil.

Analiştii Raiffeisen îşi menţin recomandarea de "păstrare"pentru acţiunile OMV, însă şi-au majorat ţinta de preţ de la 33 deeuro la 36 de euro, datorită estimărilor mai ridicate privindpreţul ţiţeiului.

Raportul Raiffeisen vine la o săptămână după ce analiştii ErsteBank şi-au majorat ţinta de preţ pe OMV de la 36,5 euro la 44,5euro, reafirmându-şi recomandarea de "cumpărare". Analiştii Ersteconsideră că titlurile OMV sunt printre cele mai ieftine dinAustria.

Acţiunile OMV se tranzacţionau ieri la Viena la preţul de 33,075euro, capitalizarea companiei fiind de 9,915 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO