Burse - Fonduri mutuale

Aro-Palace, companie listată la BVB, a vândut hotelul Coroana-Postăvarul din Braşov pentru 9,4 mil. euro

Aro-Palace, companie listată la BVB, a vândut hotelul...

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2023, 18:09 1203

Compania hotelieră Aro-Palace (simbol bursier ARO) şi-a anunţat acţionarii cu privire la licitaţia publică cu ofertă în plic sigilat pentru vânzarea hotelului Coroana-Postăvarul din Braşov, vândut în cele din urmă pentru 9,4 milioane de euro către Elevate Properties SRL, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

Luna trecută, compania scria într-un raport de la BVB că plănuieşte să obţină pe imobil minimum 9,1 milioane de euro fără TVA . Initial, Consiliul de Administraţie a convocat acţionarii pentru a vota vânzarea imobilului la un preţ minim de 8,4 milioane de euro.

Compania este controlată în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), urmată de SIF Muntenia (SIF4), cu 10,4%. De la începutul anului, acţiunile ARO sunt pe plus cu 78%, pe un rulaj de 100.000 de lei. Dinamica din ultimele 12 luni ajunge la plus 187,4%, în vreme ce capitalizarea atinge circa 194 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO