Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania atinge o capitalizare record de 11,8 mld. lei. Dar un broker se aşteaptă la zile agitate pe bursă

Autor: Liviu Popescu

27.04.2018, 00:07 3499
♦ Investitorii care au mizat în aprilie 2017 pe acţiunile TLV au în prezent un plus de 21% din acţiuni gratuite şi dividende.

Banca Transilvania (TLV), cel mai tran­zacţionat emitent de la bursa românească, se tranzacţionează la cel mai ridicat preţ ajustat al acţiunilor din ultima perioadă de timp, ceea ce îi oferă instituţiei de credit o capitalizare record de circa 11,8 miliarde de lei (2,5 mld. euro), potrivit datelor BVB. 

Însă evoluţia până la finele acestui an ar putea fi caracterizată de o volatilitate ridicată în con­diţiile în care banca de la Cluj va trece prin două date de înre­gistrare pentru acţio­nari, consideră un broker. „Până la finalul anului vom trece prin două date de înre­gistrare în cazul acţiu­nilor Banca Transilvania. O dată pentru dividende, în iunie, şi o dată pentru cele 10,85 acţiuni gratuite la fiecare 100 deţinute, la începutul lunii august. Mă aştept la o volatilitate ridicată în a doua parte a anului şi sper ca până la finalul lui 2018 să fie recuperate corecţiile generate de cele două operaţiuni corpo­rative“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO