Burse - Fonduri mutuale

Bursa a stagnat vineri, iar acţiunile Fondul Proprietatea şi Carbochim au dominat rulajul

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

24.06.2011, 17:38 414

Bursa a stagnat vineri, într-o piaţă în care cei mai mulţiinvestitori au absentat de la tranzacţionare, iar operaţiunile cuacţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi cu peste 17% din titlurileCarbochim Cluj-Napoca (CBC) au asigurat 78% din rulajul de 42,2milioane lei.

Piaţa a avansat în această săptămână doar în şedinţele de marţişi miercuri, astfel că raportat la nivelul de la finalul săptămâniitrecute indicele general, BET-C, este cu 1,2% mai jos. Astfel,ascensiunea din acest an s-a diminuat la 6,5%.

Majoritatea acţiunilor au deschis şedinţa de vineri la preţuriîn imediata apropiere a ultimelor cotaţii de joi, iar în primeledouă ore piaţa a crescut uşor. Punctul maxim de creştere a fostatins în jurul orei 12:00, când indicele general, BET-C, se plasacu 0,8% peste nivelul de joi.

Ulterior, preţurile au început să revină spre nivelurile de lafinalul sesiunii precedente, însă doar acţiunile emise de şasecompanii din cele 78 de companii listate pe principalele patrucategorii ale BVB au consemnat rulaje mai mari de un milion delei.

Dragoş Dărăbuţ, analist la firma de brokeraj Tradeville, credecă rulajele reduse înregistrate de majoritatea acţiunilor suntdeterminate de prudenţa investitorilor, care aşteaptă o traiectorieclară pe bursele externe înainte de a decide o strategie deinvestiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO