Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Aquila, asistată de Deloitte România în achiziţia de 3,2 milioane de euro a Romtec Europa

Bursă. Aquila, asistată de Deloitte România în...

Autor: Cristina Bellu

17.04.2024, 00:04 274

Deloitte România a asistat Aquila (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, în preluarea Romtec Europa, companie care produce lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor. 

Tranzacţia, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnată în decembrie 2023 şi finalizată recent, în urma obţinerii aprobării din partea Consiliului Concurenţei.

„Achiziţia ne permite să ne extindem şi în domeniul producţiei şi să ne consolidăm prezenţa pe toate canalele de distribuţie cu produse complementare activităţii noastre”, spune Cătălin Vasile, CEO, Aquila. 

De la începutul anului, acţiunile AQ sunt pe plus cu 26% la BVB, pe tranzacţii de 157 de milioane de lei şi o capitalizare de 1,4 miliarde de lei. Deţinută de Constantin Vasile (33,3% din capital) şi Alin Dociu (25%), societatea este în 2024 unul dintre performerii incluşi în indicele de referinţă BET, pe plus cu 9,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO