Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este cotată cu şanse de a creşte şi cu 15% anul viitor

Bursa de la Bucureşti este cotată cu şanse de a...

Autor: Roxana Pricop

18.12.2015, 00:08 1873

Prima majorare de dobândă din SUA din ultimii nouă ani a fost primită cu entuziasm de bursele lumii. Decizie-simbol ce marchează revenirea la normalitate după criza din 2008, au comentat analiştii. Bursa de la Bucureşti are astfel şanse la un an 2016 mai bun decât cel care se încheie, cu un avans potenţial de peste 10%.

Pieţele de acţiuni au salutat decizia Băncii Centrale a SUA de majorare cu 0,25% a dobânzii de politică monetară prin creşteri generalizate. Bursele din Germania şi Grecia au fost ieri lideri la creşteri, cu aprecieri de peste 3%. La Bucureşti, indicele BET, principala referinţă a bursei, s-a apreciat cu 1,2%. Acţiunile bancare (BRD şi Banca Transilvania) şi cele ale Romgaz au raportat cele mai mari creşteri din rândul acţiunilor lichide în şedinţa de joi.

„Majorarea dobânzii de către Fed, făcută pentru prima oară în aproape un deceniu, a căpătat o puternică valoare sim­bolică, marcând în mod oficial re­venirea la normalitate după criza finan­ciară din 2008. De aici reacţia fa­vo­ra­bilă a pieţelor financiare interna­ţio­nale“, a spus Dan Rusu, analist fi­nan­ciar la firma de brokeraj BT Se­cu­rities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO