Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Prime Transaction estimează că randamentele dividendelor de la BVB ar trebui să rămână consistente chiar şi după recentele creşteri bursiere

Bursă. Prime Transaction estimează că randamentele...

Autor: Eduard Ivanovici

19.03.2024, 07:20 5059

♦ „Tendinţa de scădere a randamentelor porneşte de la evoluţia preţurilor, nu de la cea a rezultatelor financiare“

Inclusiv în 2024, estimările ajustate pentru dividendele de la Bursa de Valori Bucureşti sunt în general mai mici decât cele iniţiale, motivul cel mai im­portant fiind creş­te­rea cotaţiilor acţiu­nilor în ultimele trei luni.

Randamentele potenţiale sunt de asemenea mai mici decât în urmă cu un an, scriu analiştii societăţii de brokeraj Prime Transaction.

„Având în vedere faptul că între timp inflaţia şi dobânzile au scăzut la rândul lor, randamentele dividen­delor au ajuns să fie mai mari în termeni reali comparativ cu anul trecut şi se menţin mai atractive decât dobânzile bancare. Emitenţii mari domină din nou topul divi­dendelor potenţiale, opt din primii zece fiind incluşi în indi­cele BET-BK“, con­form analiştilor.

BET-BK este indice de referinţă pentru administra­torii de investiţii de la BVB şi alţi investi­tori instituţionali, având în structura sa atât companii din indicele princi­pal BET, precum OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV) şi Hidroelectrica (H2O), cât şi emitenţi ca Evergent Investments (EVER), Antibiotice Iaşi (ATB) şi Bittnet Systems (BNET).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO