Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Romgaz îl cheamă în instanţă pe fostul CEO Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de circa 150.000 de lei

Bursă. Romgaz îl cheamă în instanţă pe fostul CEO...

Autor: Eduard Ivanovici

04.04.2024, 16:09 1586

Compania de stat Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producător şi furnizor de gaze naturale din România, a anunţat că, în data de 4 aprilie, adunarea generală ordinară a acţionarilor a decis chemarea în instanţă a fostului CEO Adrian Volintiru.

„Aprobă acţionarea în instanţă a d-lui Adrian Constantin Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaţilor, fără bază legală; aprobă ratificarea acţiunii formulate împotriva d-lui Adrian Constantin Volintiru aflată pe rolul Tribunalului Sibiu”, reiese din hotărârea acţionarilor publicată la Bursă.

Demis de la Romgaz în 2021, Adrian Volintiru a ocupat diverse roluri de conducere în organizaţii precum Hidroelectrica (H2O), Chimcomplex (CRC), Poşta Română şi Rompetrol. De asemenea, a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi preşedinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Administratorii Romgaz convoacă acţionarii pentru a aproba angajarea răspunderii fostului CEO Adrian Volintiru pentru daune cauzate companiei

Romgaz are o capitalizare de 21,4 miliarde de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 11% de la începutul anului şi cu 42% în ultimele 12 luni, pe rulaje de 259 de milioane, respectiv 935 de milioane de lei.

Societatea a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 9 miliarde de lei la nivel consolidat, în scădere cu 32% prin comparaţie cu 2022,  şi un profit net de 2,8 miliarde, în creştere cu 10,4%, potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO