Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Verii Ion şi Nicolae Duşu, cei mai puternici antreprenori de pe ţărmul Mării Negre, au ajuns la o investiţie bursieră de 560 mil. lei prin deţinerea de 56% la Socep Constanţa, companie ale cărei acţiuni au explodat cu 600% anul acesta

Bursă: Verii Ion şi Nicolae Duşu, cei mai puternici...

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2023, 07:40 1782

♦ La începutul anului 2023 investiţia lui Ion şi Nicolae Duşu era de aproximativ 80 mil. lei ♦ Cei doi veri au de asemenea şi investiţii individuale la Socep, pe lângă deţinerea prin grupul DD.

Ion şi Nicolae Duşu, cei mai pu­ternici antreprenori de pe ţărmul Mării Negre, au ajuns la o investiţie de 560 mil. lei la Bursa de Valori Bucureşti, de şapte ori mai mare faţă de începutul anului, prin intermediul deţinerii indirecte pe care aceştia o au la operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP), acţiunea vedetă din 2023.

Acesta este cel mai mare salt al unui portofoliu de la Bursa de Valori Bucureşti în contextul în care, potrivit datelor BVB, Socep Constanţa a urcat de şapte ori banii investitorilor de la începutul acestui an pe fondul unor rezultate financiare record aduse de traficul intent de cereale dinspre Ucraina.

Portul Constanţa a devenit în ultimul timp o rută esenţială în acest sens, fapt reflectat şi în rezultatele şi cotaţiile altor companii cu activitate pe Dunăre şi la Marea Neagră.

Ion şi Nicolae Duşu, care sunt veri, controlează în mod egal (cu câte 46%) Grupul DD SA, potrivit datelor termene.ro consultate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO