Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare câştig dintre ofertele de listare l-a dat Broker Cluj în 2005, care a avut plus 159% în prima zi de tranzacţionare. Cel mai mic, MedLife

Cel mai mare câştig dintre ofertele de listare l-a dat...

Autor: Liviu Popescu

20.07.2017, 00:07 799

► MedLife a adus 8% celor care au subscris în ofertă doar pentru a vinde acţiunile în prima zi de tranzacţionare ► Investitorii care au cumpărat acţiuni cu discountul cel mare la Digi şi le-au vândut în prima zi au avut 11% câştig ► De după criză încoace câştigurile au început să fie din ce în ce mai mici n În ultimii 12 ani la BVB s-au listat 13 companii pe segmentul principal ► Din 2008 în 2013, criza a închis fereastra pentru listări.

Investitorii care au cumpărat acţiuni în perioada de listare a Broker Cluj la începutul anului 2005 şi le-au vândut în prima zi de tranzacţionare sunt şi până astăzi cei mai mari câştigători în contextul în care au avut plus 159%.

Pe locul doi în topul celor mai mari câştiguri se poziţionează producătorul de profiluri de aluminiu Alumil, cu un avans de 96% în prima zi de tranzacţionare din 2006, în timp ce Transgaz completează podiumul cu plus 54%. De atunci câştigurile au început să fie din ce în ce mai mici, chiar dacă apetitul investitorilor a rămas relativ asemănător, aşa cum demonstrează listările Electrica, cu suprasubscriere 200%, MedLife cu 134% sau Digi cu 1900%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO