Burse - Fonduri mutuale

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de...

Autor: Liviu Popescu

27.10.2016, 00:07 1370

- Pioneer Pekao gestionează active de 41,7 mil. dolari n Fondat la Varşovia în 1992

- Membru al grupului american Pioneer Investments 

- Cel din urmă are active de 224 mld. dolari 

- Dar BET are reacţie negativă şi scade la minimul ultimelor 11 săptămâni.

Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Deocamdată nu este clară stra­tegia de investiţii a administra­to­rului polonez întrucât aceasta este privată şi poate fi făcută publică doar de Pioneer Pekao.

Administratorul polonez gestio­nează active de 41,7 milioane de dolari şi operează ca subsidiară a gru­pului ame­rican Pioneer Investments care are în administrare active de aproximativ 224 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

„Suntem mândri şi mulţumiţi că unul dintre cei mai mari investitori insti­tuţionali din Polonia investeşte acum şi în România. Ţara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii re­gio­nali şi globali“, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Însă indicele BET, referinţă pen­tru bursa locală, a fost pe roşu ieri, cu scă­deri de până la 0,3%, la 6.786 de puncte. De altfel, indicele a închis pe 25 octombrie sub pragul de 6.800 de puncte pentru prima oară din 12 august 2016 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO