Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

27 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

- Pioneer Pekao gestionează active de 41,7 mil. dolari n Fondat la Varşovia în 1992 - Membru al grupului american Pioneer Investments  - Cel din urmă are active de 224 mld. dolari  - Dar BET are reacţie negativă şi scade la minimul ultimelor 11 săptămâni.

Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Deocamdată nu este clară stra­tegia de investiţii a administra­to­rului polonez întrucât aceasta este privată şi poate fi făcută publică doar de Pioneer Pekao.

Administratorul polonez gestio­nează active de 41,7 milioane de dolari şi operează ca subsidiară a gru­pului ame­rican Pioneer Investments care are în administrare active de aproximativ 224 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

„Suntem mândri şi mulţumiţi că unul dintre cei mai mari investitori insti­tuţionali din Polonia investeşte acum şi în România. Ţara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii re­gio­nali şi globali“, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Însă indicele BET, referinţă pen­tru bursa locală, a fost pe roşu ieri, cu scă­deri de până la 0,3%, la 6.786 de puncte. De altfel, indicele a închis pe 25 octombrie sub pragul de 6.800 de puncte pentru prima oară din 12 august 2016 încoace.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.10.2016

 

Cuvinte cheie:
polonia
, bucuresti
, investitor
, achizitii
, investitii
, administrator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide