Finanţe personale

Cine a avut sânge rece să cumpere marţi şi să vândă miercuri a făcut superprofit

8 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Investitorii de la bursa de la Bucureşti care au vândut miercuri din acţiunile cumpărate în şedinţa precedentă, când piaţa românească era în scădere influenţată de declinul celor externe, au bifat un câştig chiar şi de 2,3%, potrivit calculelor ZF.

Indicele BET, al celor mai lichide 13 acţiuni de la Bucureşti, a urcat pe parcursul zilei chiar şi la 8.190 de puncte, faţă de închiderea de marţi de 8.007 puncte. Astfel investitorii care au expunere pe acţiunile din indicele BET aveau miercuri la prânz un câştig mediu de 2,3%, aproape de trei ori faţă de dobânda medie plătite de bancheri la un depozit în lei.

Indicele BET a închis ulterior la plus 0,09% faţă de şedinţa precedentă, faţă de o închidere a indicelui Dow Jones de plus 2,3%.

Cel mai probabil însă majoritatea investitorilor de la Bucureşti care au intrat marţi la cumpărare au ales să-şi păstreze acţiunile în contextul unui rulaj de tranzacţionare de 33 mil. lei,  mai mic cu 60% faţă de şedinţa precedentă.

Din cele 62 de acţiuni tranzacţionate miercuri pe piaţa principală a bursei româneşti, un număr de 32 au fost pe plus.

Spre comparaţie marţi la BVB din 69 de acţiuni tranzacţionate, doar patru au fost pe plus.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.02.2018

 

Cuvinte cheie:
Finanţe personale
, bursa
, actiuni
, investitori
, profit
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide