Burse - Fonduri mutuale

Cum se tranzacţionează acţiunile OMV, acţionarul majoritar al Petrom, la Bursa de la Viena: minus 10% în 2023, sub indicele de referinţă. La Bucureşti, OMV Petrom are plus 33% în acelaşi interval

Cum se tranzacţionează acţiunile OMV, acţionarul...

Autor: Eduard Ivanovici

13.10.2023, 07:20 550

Acţiunile grupului energetic OMV, proprietarul Petrom în România, înregistrează de la începutul anului o scădere de 10% pe piaţa austriacă de capital, arată datele MarketWatch. Prin compa­raţie, indicele ATX al Bursei de la Viena este pe plus cu 0,5% în această perioadă.

Evaluată la 14,5 miliarde de euro, compania austriacă a înregistrat în prima jumătate a anului venituri din vânzări de circa 20 de miliarde de euro la nivel consolidat, cu 35% sub nivelul din S1/2022 pe fondul preţurilor mai mici din piaţă.

De asemenea, rezultatul ope­raţional CCS – unul dintre principalii indicatori urmăriţi de companie, care reprezintă veniturile nete, luând în considerare creşterea sau scăderea cheltuielilor – a ajuns la 3,26 miliarde de euro, în scădere cu 41% an/an din cauza evoluţiei negative a două din trei segmente de business: energie, urmată de produse chimice şi materiale.

Divizia de combustibili şi materii prime a înregistrat în acest sens o creştere de 10% la 865 de milioane de euro. Datoriile nete s-au redus totodată cu 33,% la trei miliarde de euro, reiese din raportul societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO