Burse - Fonduri mutuale

Deutsche Bank renaşte. Acţiunile băncii au crescut cu peste 40% în trei luni

Deutsche Bank renaşte. Acţiunile băncii au crescut cu...

Autor: Dan Grigore Ivan, Cristian Hostiuc

09.01.2017, 00:03 458

Capitalizarea bursieră a Deutsche Bank (DB), banca-fanion a economiei germane, a crescut cu 41% în ultimele trei luni, pe fondul optimismului propagat în toate pieţele lumii ca urmare a dereglementărilor promise din SUA. Doar în prima săptămână din 2017, acţiunile băncii germane au crescut cu aproape 7%, până la o valoare de piaţă de 25,27 mld. euro.

Sectorul financiar este cel care tractează în acest moment raliul de pieţele internaţioanle, după ce în ultimile şase luni indicii ce urmăresc acest domeniu au crescut cu 50%. Banca a ajuns la o înţelegere de 7,2 mld. dolari cu autorităţile americane în luna decembrie, după ce la început se vorbise de o amendă de 14 mld. dolari pentru nereguli săvârşite de germani în preajma crizei financiare din 2008.

Deutsche Bank (DB), a 11-a bancă a lumii după activele în administrare, a reuşit să raporteze un profit de 278 mil. euro în trimestrul al treilea, în ciuda faptului că analiştii se aşteptau la o pierdere de aproximativ 610 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO