Burse - Fonduri mutuale

Electrica negociază cu FP achiziţia acţiunilor la subsidiarele de distribuţie

Electrica negociază cu FP achiziţia acţiunilor la...

Autor: Roxana Pricop

13.02.2015, 00:06 938
Grupul de distribuţie Electrica (EL) a înce­put discuţiile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru a-i cumpăra participaţiile minoritare la sub­sidiarele de distribuţie Electrica Muntenia Nord, Electrica Tran­silvania Nord, Electrica Transilvania Sud şi la Elec­trica Furnizare, asigurându-i astfel exitul. Fon­dul a evaluat în activul net cele patru pa­chete mi­noritare la un total de 770 mil. lei.
 
Fondul deţine câte 22% din capitalul social al celor trei subsidiare de distribuţie şi al sub­sidiarei de furnizare. Electrica, grup listat la bursă, deţine restul de capital. Subsidiarele sunt societăţi închise. Cel mai valoros pachet este cel de 21,99% din capitalul Electrica Dis­tribuţie Nord, evaluat de fond în activul net la 235,6 mil. lei. Fondul este captiv în acţio­na­ria­tul celor patru subsidiare Elec­trica şi nu poate vinde decât Electrica, unde statul este cel mai mare acţionar cu 49% din capital.
 
Fondul a încercat înainte de listarea Elec­tri­ca la bursă să facă un schimb „unu la unu“ pen­tru participaţiile la subsidiare, şi să pri­meas­că astfel 22% din Electrica, însă statul nu a fost de acord. Fondul a angajat încă din 2012 banca americană Citigroup să îi găsească un cum­părător pentru aceste participaţii, dar nu a reuşit până în prezent să le vândă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO