Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de 5 mil. lei la Primcom Bucureşti. Cumpărătorul este un investitor în imobiliare

Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de 5...

Autor: Liviu Popescu

20.09.2017, 00:00 624

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai lichid emitent de la bursa românească, şi-a lichidat pe 18 septembrie deţinerea de 75,5% pe care o avea la compania Primcom Bucureşti (PRIB), emitent listat pe AeRO, al cărei obiect de activitate îl constituie închirierea de spaţii comerciale.

Vânzarea celor 1,27 milioane de acţiuni s-a realizat la preţul unitar de 4 lei pe unitate, ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la circa 5 mil. lei. Tranzacţia a fost intermediată de brokerii de la Raiffeisen. Pachetul de acţiuni al companiei a fost vândut către Andrei Nichiforov, care, potrivit Primcom, este un investitor în imobiliare, administrator al companiei Sens Unic Imobiliare, cu afaceri de 25.000 de lei anul trecut.

Tranzacţia a fost încheiată pe piaţa XDS1 a AeRO, faţă de piaţa XRS1, la care preţul unei acţiuni PRIB era pe 11 septembrie, cea mai recentă tranzacţie, de circa 5,12 lei. La acel preţ compania are o valoare de piaţă de 8,7 mil. lei. SIF Muntenia deţine o pondere de 15% din Primcom Bucureşti, companie care în 2016 a raportat afaceri de 560.000 lei, minus 22% faţă de anul precedent, şi un rezultat negativ de aproape un milion de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO