Burse - Fonduri mutuale

Indicele bursier BET şi-a revenit din criză mai rapid ca Dow Jones. „Bursa de la Bucureşti are şanse să aducă profituri mai mari“

Indicele bursier BET şi-a revenit din criză mai rapid...

Autor: Liviu Popescu

08.03.2017, 00:07 864

Bursa de Valori de la Bucureşti a crescut de la minimele postcriză din 2009 încoace într-un ritm mai ridicat decât cea din SUA, o piaţă mult mai dezvoltată a celei mai mari economii din lume, iar pe un interval de timp mai scurt, din 2016 încoace, a dublat sau chiar triplat banii investitorilor.

Indicele BET afişează de la mi­ni­mele din 2016 şi până în prezent o creş­tere de 31%, asemănătoare cu cea a indicelui bursier Dow Jones, care urmăreşte evoluţia acţiunilor ce­lor mai mari 30 de companii ame­ricane.

„Factori precum dividendele mari distribuite în acest an, even­tua­la listare a Hidroelectrica şi o poten­ţială intrare în categoria pieţelor emer­gente fac ca bursa locală să aibă toate şansele de a aduce în conti­nuare profituri mai mari comparativ cu alternativele investi­ţio­nale, dar şi comparativ cu pieţele de ca­pital mari“, se arată într-o analiză a Prime Transaction.

Din ianuarie 2016 şi până în pri­mele şedinţe din martie 2017, cele mai mari randamente aduse investi­to­rilor de emitenţii din BET au fost la Banca Transilvania (77%), Trans­gaz (59%) şi Transelectrica (36%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO