Finanţe personale

Indicii bursieri BET şi BET-NG au mers cap la cap în ultimul an: avans de aproximativ 20%

12 oct 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele energetic BET-NG, format din cele mai im­portante companii energetice listate pe piaţa de capital românească, a crescut în ultimul an, unul marcat de raliul burselor externe şi de politica de dividend a Guvernului Ro­mâniei, cu 19%, cu aproximativ două puncte procentuale mai puţin decât indicele BET, referinţa bursei locale.

Întreg sectorul energetic a primit la începutul anului un imbold din partea pieţelor externe, care au văzut la început în Donald Trump un actor benefic energiei tradiţionale. Cu toate acestea, pe plan extern, scăderea puternică a barilului de petrol ce a urmat în 2017 a temperat, ba chiar a lăsat mult în spate, evoluţia companiilor energetice în comparaţie cu media pieţei.

În prima parte a anului, indicele BET-NG afişa o apreciere mai rapidă decât indicele BET, atunci când veneau primele veşti cu privire la ordonaţele de urgenţă ce regle­mentau noile dorinţe ale guvernului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 

Cuvinte cheie:
Finanţe personale
, bursa
, Indicele BET
, indicele BET-NG
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide