Burse - Fonduri mutuale

Industria oţelului, la un pas de ieşire din criză

Industria oţelului, la un pas de ieşire din criză

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.10.2010, 23:57 53

Producţia de oţel brut a României, unul dintre motoareleindustriei, a continuat să crească puternic în acest an, revenindpână aproape de nivelurile anteriore crizei.

În august, producţia se situa cu doar 16% sub nivelul aceleaşi lunidin 2008, dată la care efectele crizei nu se făcuseră încăresimţite. Ulterior acestei date, producţia de oţel a fost drasticlovită, coborând în decurs de câteva luni cu 65%, şi preţurile laprincipalele produse s-au înjumătăţit pe parcursul anului 2009. În2008, România a produs circa 4,8 mil. tone de oţel brut, iarcombinatele de prelucrare a oţelului au avut afaceri în acelaşi ancare au depăşit 3,5 mld. euro.
"Creşterea producţiei de oţel este susţinută la nivel mondial deprogramele expansioniste de relansare ale statelor ca urmare auneia dintre cele mai severe crize. Suntem o ţară competitivă deexport pentru că leul s-a depreciat şi costul cu forţa de muncăeste redus", spune Andrei Rădulescu, analist la TargetCapital.
Cea mai mare parte a produselor din oţel iau calea exporturilorcătre statele europene, unde cererea a revenit încă de anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO