Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Energiei cere Romgaz Mediaş să înainteze o nouă propunere privind distribuirea dividendelor

Ministerul Energiei cere Romgaz Mediaş să înainteze o...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.04.2017, 00:05 1294
Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz Mediaş (SNG), producătorul naţional de gaze naturale, a cerut conducerii companiei să reanalizeze alocarea către investitori a profitului net din 2016, ţinând cont de memorandumul guvernamental ce prevede repartizarea unei cote minime de 90% din profitul înregistrat de companiile de stat.
 
În primă instanţă, Romgaz Mediaş (SNG) a propus distribuirea unui dividend brut per acţiune de 2,49 lei, ceea ce corespunde unei sume totale ce ar fi trebuit alocată investitorilor în valoare de 959,7 milioane lei sau 71,26% din pro­fitul net de repartizat. Statul român, ce de­ţine un pachet de acţiuni reprezentând 70% din capitalul social al Romgaz Mediaş (SNG), ar fi încasat astfel aproximativ 671 milioane lei, mai puţin cu 7,8% faţă de cât a încasat anul trecut din dividendele distribuite de produ­că­torul naţional de gaze natural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO