Burse - Fonduri mutuale

Nicolina ia 6,9 mil. euro pe una dintre fabrici

06.04.2007, 21:16 15

Nicolina Iasi a vandut Sectia Utilaje Terasiere catre firma Real Estate Development Iasi, pentru 6,89 milioane euro, cu 64% peste pretul de pornire, iar licitatia pentru celalalt activ scos la vanzare joi, Fabrica de Utilaje de Constructii, ar putea fi reluata.
Firma a anulat licitatia, programata joi, pentru vanzarea Fabricii Utilaje de Constructii, intrucat singurul ofertant - Trans Expedition Feroviar - a propus un pret mai mic decat nivelul de 11,09 mil. euro stabilit ca pret de pornire, a declarat, directorul general al Nicolina Iasi, Mihai Barbulescu.
El a precizat ca licitatia pentru Sectia Utilaje Terasiere a fost adjudecata de catre Real Estate Development, la un pret de 6,89 milioane euro.
"Tinand cont ca un activ a fost vandut la o valoare cu 64% mai mare decat pretul de pornire, AVAS (actionarul majoritar al firmei, n.r.) va decide daca vom intra in lichidare voluntara sau daca vom relua licitatia pentru Fabrica Utilaje de Constructii", a afirmat Barbulescu.
AVAS a anuntat, in martie, ca licitatiile de joi reprezinta ultima tentativa de vanzare a activelor functionale ale societatii, iar in cazul unui esec, firma va intra in lichidare.
Vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, a precizat ca, in situatia in care unul dintre active a fost vandut, uzina nu va intra in procedura de lichidare voluntara. "O sa facem o analiza a situatiei companiei si a activului care nu a fost vandut astazi (joi - n.r.). Consiliul Director al AVAS va lua o decizie in perioada imediat urmatoare", a spus Gyerko.
Nicolina se afla pe lista societatilor comerciale pentru care a fost amanata declansarea procedurii de insolventa. Combinatul producea utilaje pentru constructii si material rulant si mai are doar 60 de angajati, care se ocupa cu administrarea si paza activelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO