Burse - Fonduri mutuale

O creştere de 6% a bursei în ianuarie reprezintă randamentul unui depozit bancar pe şapte ani

O creştere de 6% a bursei în ianuarie reprezintă...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2017, 00:07 532

Indicele BET, referinţă pentru bursa de la Bucureşti, a crescut în luna ianuarie cu 6%, cel mai bun debut de an din 2013 încoace, adică randamentul pe care un investitor îl poate obţine de la un depozit în lei pe următorii aproape şapte ani. Iar această situaţie în care dobânzile plătite pentru parcarea banilor la bănci rămân la acelaşi nivel din prezent, de 0,9%, şi fără a lua în calcul comisioanele practicate de bănci, cum ar fi cel de administrare a contului, va eroda din câştig.

Depozitele noi în lei pentru populaţie afişau la finele lunii decembrie o dobândă medie anuală de 0,9%, minim istoric, în scădere cu o jumătate de punct procentual, potrivit datelor BNR.

Un investitor care paria o sumă de 10.000 de lei la începutul anului 2017 avea în prezent un câştig de 6% din evoluţia indicelui BET, care urmăreşte cele mai lichide 10 acţiuni de la BVB, adică 10.600 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO