Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de Entreprise Investors investesc 2 mil.euro în Macon Deva

Autor: Roxana Pricop

10.05.2011, 15:01 272

Polish Enterprise Fund VI (PEFVI), fond de private equity administrat de compania polonezăEnterprise Investors(EI), a investit 2 milioane de euro în producătorul de mteriale deconstrucţie Macon Deva, companie pe care achiziţionat-o în2006.

Capitalul de 2 milioane de euro va fifolosit pentru accelerarea dezvoltării companiei şi pentruimplementarea planului deinvestiţii.

"După o perioadă de scădereabruptă a pieţei materialelor de construcţii, ne aşteptăm ca acestan să fie caracterizat prin stabilitate, depăşind rezultateleanului 2010. Vom utiliza capitalul injectat de acţionarul nostrupentru achiziţionarea de utilaje noi destinate îmbunătăţiriiproducţiei şi scăderii costurilor" a spus Marius Marin, CEO laMacon Deva.

Enterprise Investorsaachiziţionat 100% din Macon Deva înanul 2006, iar în anul 2008 EI a majorat capitalul social alcompaniei pentru afinanţa achiziţionarea unui pachet majoritar în Simcor Grup,producător important de materiale de construcţii din Transilvania.În urma consolidării celor două mari grupuri,holdingul Macon şi-a întărit poziţia de lider pe piaţaproducătorilor autohtoni de BCA, prefabricate din beton. GrupulMacon are în prezent peste 1000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO