Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş trece pe pierdere de 86 mil. lei la venituri de 1,12 mld. lei în S1/2022. Declin accentuat la Bursă

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2022, 00:03 206

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), societate aflată în reorganizare judiciară, a raportat în primul semestru venituri operaţionale de 1,12 miliarde lei, în creştere cu 30%, pe fondul creşterii vânzărilor de produse finite cu 34%, dar compania a închis luna iunie pe pierderi, cu un rezultat negativ de 86 milioane lei, din cauza diferenţelor nefavorabile de curs valutar.

În primul semestru din 2021, compania a avut un profit net de 13 mil. lei. În urma publicării raportului semestrial, acţiunile companiei se depreciau miercuri spre finele şedinţei cu 9%, pe fondul unor tranzacţii de 36.600 de lei, arată datele BVB.

Rezultatul operaţional a consemnat o pierdere de 79,5 mil. lei, în principal pe seama creşterilor preţurilor la materiile prime necesare în procesul de producţie, ceea ce înseamnă un cost de producţie mult mai ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO