Românii au investit 300 mil. lei în fonduri străine cu randamente şi de 27% în dolari

7 ian 2015 Autor: Roxana Pricop

Fondurile de investiţii interna­ţionale au atras 300 milioane de lei de la investitorii locali, cele mai mari sume fiind plasate în fondurile cu expunere pe pieţele europene de acţiuni.
 
Pentru banii investitorilor locali concurează 70 de fonduri mutuale româneşti alături de alte 56 de fonduri mutuale străine administrate de societăţi internaţionale, dar distribuite local prin intermediul reţelelor bancare.
 
Administratorii străini care îşi vând fondurile pe piaţa locală sunt Pioneer AM şi ING AM, cu sedii în Luxemburg, alături de Erste Sparinvest şi Raiffeisen Capital Management din Austria. Cei patru administratori sunt membri ai Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), astfel că activele atrase de pe piaţa locală sunt publice. Alături de aceştia, mai distribuie fonduri pe piaţa locală şi Franklin Templeton Invest­ment şi Alpha Asset Mana­gement, care nu sunt afiliaţi la AAF.
 
Din rândul fondurilor mutuale străine distribuite local, cele mai mari ran­damente în ultimele 12 luni au fost ob­ţinute de fondurile de acţiuni ad­minis­trate de Pioneer Asset Mana­gement. Mai exact, fondul de acţiuni US Fundamental Growth are un randament de 27,4% în dolari şi North American Basic Value a marcat un randament de 24,7% în perioada cuprinsă între 30 noiembrie 2013 şi 30 noiembrie 2014, potrivit AAF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2015

 

Cuvinte cheie:
fonduri
, randamente
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide