Burse - Fonduri mutuale

Şapte oferte pentru mandatul vânzării Petrom. Cel mai mare broker de pe Bursă nu a intrat în cursă

Autor: Andrei Chirileasa

16.03.2011, 13:03 24

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe Bursă cavolum de tranzacţii, nu a depus ofertă pentru intermediereavânzării pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) decătre Ministerul Economiei, potrivit unor surse din piaţă.

Până la termenul limită (ora 12:00) au depus oferte pentrumandatul de la Petrom şapte consorţii de intermediari, toatealcătuite dintr-o bancă de investiţii internaţională şiintermediari locali.

Ultimul consorţiu intrat în cursă este format din banca deinvestiţii rusească Renaissance Capital şi firmele de brokeraj BTSecurities, EFG Eurobank Securities şi Romcapital.

BRD s-a aliat Societe Generale şi Citibank. CEC Bank şi Alpha aumers împreună cu banca japoneză de investiţii Nomura, iar BCR aintrat în consorţiu cu JP Morgan şi Intercapital Invest.

Morgan Stanley, cel mai mare intermediar de oferte de acţiuni lanivel mondial în 2010, s-a aliat cu RaiffeisenCapital&Investments.

Cea mai influentă bancă de pe Wall Street, Goldman Sachs, adepus ofertă împreună cu UniCredit CA IB Securities, iar ING Bankmerge cu banca elveţiană UBS.

Ofertele urmau să fie deschise la ora 13:00, însă câştigătorulva fi anunţat cel mai probabil săptămâna viitoare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO