Burse - Fonduri mutuale

„Schimbarea conducerii la SIF Muntenia este inevitabilă“

„Schimbarea conducerii la SIF Muntenia este inevitabilă“

Gabriel Filimon

Autor: Roxana Pricop

25.06.2012, 00:07 1324

Gabriel Filimon, cel mai longeviv executiv al SAI Muntenia Invest, societatea care administrează averea de 280 mil. euro a SIF Muntenia (SIF 4), spune că schimbarea conducerii este inevitabilă în pragul unor alegeri care se anunţă decisive pentru viitorul SIF-ului.

Pe 6 iulie au loc ale­geri pentru Comitetul Re­pre­zentanţilor la SIF Mun­tenia, organism care reprezintă acţionarii în relaţia cu administratorul SAI Mun­tenia Invest. Nu mai puţin de 30 de candidaţi s-au înscris în compe­tiţie, prin­tre care se numără şi nume sonore pre­cum Mircea Oancea, preşe­din­tele Co­mi­siei de Pensii, Dan Pascariu, preşe­dintele UniCredit Ţiriac Bank. Miza din spatele alegerilor este pre­luarea frâielor pentru a decide asu­pra averii SIF Muntenia de 280 mil. euro.

"Indiferent de rezultatul alagerilor din iulie, o schimbare se va produce şi la Muntenia Invest. Administratorul trebuie să se restructureze intern pentru a se adapta rapid cerinţelor acţionarilor", a spus Gabriel Filimon.

Alături de Petre Szel, preşedintele şi di­rectorul general al SAI Muntenia Invest, Fili­mon este cea mai influentă persoană din con­ducerea companiei responsabilă de administrarea activelor SIF Muntenia.

Cei doi fac strategia de investiţii şi decid mo­mentul şi termenii tran­zacţiilor.

Discret şi cu puţine apariţii publice, Gabriel Filimon este "cel mai vechi om din SIF Muntenia": a început în 1993 la Fondul Proprietăţii Private Muntenia, strămoşul SIF 4, şi în 2012 împlineşte un deceniu de mandat în calitate de director executiv.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO