Seful Ameropa este noul preşedinte al Azomureş. Turcii şi-au luat banii şi au plecat

22 mar 2012 Autor: Adrian Cojocar

Omul de afaceri elveţian Andrew Henry Zivy, proprietarul traderului de produse agricole Ameropa, s-a instalat la conducerea celui mai mare producător de îngrăşăminte din România, Azomureş Târgu-Mureş (AZO), pe care l-a preluat printr-o tranzacţie finalizată recent, care a fost aprobată de Consiliul Concurenţei.

Majoritatea acţionarilor turci care deţineau Azomureş erau şi membrii în consiliul de administraţie al companiei. După vânzarea societăţii aceştia s-au retras rând pe rând din Consiliul de Administraţie lăsând locul noii echipe de conducere din partea Ameropa.

Din noua structură de conducere a Azomureş mai face parte în prezent Jan Kadanik, în poziţia de vicepreşedinte al companiei. Totodată, Manuela Bobirnac-Ionescu, şi Gilles Gabriel Viellet au fost numiţi administratori ai Azomureş.

Nici acţionarii turci şi nici reprezentanţii Ameropa nu au făcut publică valoarea tranzacţiei, dar cel mai probabil acesta se va cunoaşte în momentul în care grupul Ameropa va trebui să deruleze ofertă publică de preluare pentru pachetele minoritarilor, în condiţiile în care preţul tranzacţiei este unul dintre indicatorii pe baza căruia va fi stabilit preţul din ofertă. Înainte de derularea ofertei este întocmit un raport privind evaluarea companiei şi metodele prin care s-a determinat preţul de ofertă.

 

Cuvinte cheie:
Ameropa
, Azomureş
, Andrew Henry Zivy

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide