Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova vrea să vândă Mecanica Ceahlău şi activele Ţesătoriilor Reunite, companii evaluate la 12 mil. euro pe bursă

 SIF Moldova vrea să vândă Mecanica Ceahlău şi activele Ţesătoriilor Reunite, companii evaluate la 12 mil. euro pe bursă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.03.2012, 12:40 848

Conducerea SIF Moldova (SIF2) spune că intenţionează să vândă pachetul de control pe care-l deţine la producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (MECF) şi mai multe terenuri şi clădiri din Bucureşti din patrimoniul producătorului de textile Ţesătoriile Reunite (TERU), companii care în prezent valorează împreună pe bursă circa 51,7 mil. lei (12 mil. euro).

"Se are în vedere vânzarea participaţiilor deţinute în companii care, prin efortul investiţional şi mangerial al SIF Moldova, au atins performanţe superioare (ex Mecanica Ceahlău) devenind ţinte atractive pentru investitori, inclusiv prin valorificarea profitabilă a unor active din patrimoniul companiei (ex Ţesătoriile Reunite)", se arată în materialele care vor fi prezentate în faţa acţionarilor la AGA din 5-6 aprilie privind strategia societăţii pe anul 2012.

SIF Moldova deţine 55,11% din acţiunile Mecanica Ceahlău, participaţie care valorează pe bursă 3,5 mil. euro, şi mai deţine 88,9% din acţiunile Ţesătoriile Reunite.

Printre activele scoase la licitaţie de producătorul de textile se numără două terenuri cu o suprafaţă de circa 2,5 hectare situate în sectorul 3 şi sectorul 5 al Capitalei.

Conducerea societăţii spune că analizează posibilitatea realizării unor investiţii în proiecte de energie regenerabilă (energie solară, eoliană, hidraulică, biomasă, etc.) în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO