Burse - Fonduri mutuale

Teraplasat Bistriţa şi-a multiplicat de 2,5 ori profitul în 2015 la 41 milioane de lei.

Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast

Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast

Autor: Roxana Rosu

17.02.2016, 00:05 559
Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de ma­te­riale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor, a încheiat 2015 cu afaceri în creştere cu 19,5% şi un profit net de 40,7 mil. lei, de 2,5 ori mai mare decât nivelul din 2014, potrivit raportului financiar preliminar publicat la BVB.
 
„Rezultatul din 2015 se înca­drează în ţintele bu­ge­ta­te, chiar dacă am avut un context economic destul de vo­latil. Ne-am confruntat cu creşteri accelerate ale preţului prin­­cipalelor materii prime, pre­cum şi cu disponibilitatea re­dusă a acestora, am avut clienţi care şi-au cerut in­sol­venţa şi au fost destule situaţii în care performanţele fi­nan­ciare ale potenţialilor clienţi nu ne-au permis să le acor­dăm credit comercial, conform politicii noastre de credit, situaţii în care am preferat să pierdem vânzări decât să ne asumăm riscuri exagerate de neîncasare“, a spus Dorel Goia, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­tra­ţie al Teraplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO