Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai „ieftine“ acţiuni de la bursă

Topul celor mai „ieftine“ acţiuni de la bursă

Autor: Roxana Pricop

23.07.2015, 00:07 3934

Producătorul de vase emailate Ves Sighişoara, Romcarbon Buzău, fabricant de filtre auto, alături de Vran­cart Adjud, producător de carton ondulat, sunt pe primele trei locuri în clasamentul celor mai ieftine acţiuni de la bursă, raportat la indicatorul PER (Price to Earnings Ra­tio). Ieftine şi cu un randament mai ridicat al dividendului decât ocupanţii podiumului sunt acţiunile Trans­electrica.

Pentru investitorii pe termen lung, care încearcă să descopere companiile subevaluate, indicatorul PER reprezintă un indiciu important despre cât de atractivă este o companie. Indicatorul PER se calculează împărţind preţul acţiunii la profitul net pe acţiune. Cu cât indicatorul PER este mai mic, cu atât o acţiune poate fi considerată mai atractivă sau subevaluată.

Potrivit calculelor ZF, ce se bazează pe profiturile cu­mu­late de companii în ultimele patru trimestre, cele mai ief­tine acţiuni sunt cele ale producătorului de vase emailate Ves Sighişoara (simbol bursier VESY) cu un PER de 1,19. Urmează acţiunile Romcarbon (ROCE) cu un PER de 2,5 şi titlurile Vrancart (VNC) cu un PER de 3,9. Acţiunile VESY au crescut cu 7,3% în acest an, susţinute de îmbu­nătăţirea rezultatelor financiare din primul  trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO