Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Construcţii, performerul bursei în aprilie cu un plus de 20%

Transilvania Construcţii, performerul bursei în aprilie...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2016, 00:07 853

Transilvania Construcţii, Carbochim şi Mecanică Fină Bucureşti sunt performerii lunii aprilie cu cea mai mare variaţie a preţului de referinţă de la începutul lunii şi până la finele acesteia, o lună în care indicatorii bursieri au înregistrat scăderi pe linie.

Compania Transilvania Construcţii (simbol bursier COTR), una dintre cele mai importante firme de profil din Ardeal, afişa la începutul lunii aprilie un preţ per acţiune de 30,9 lei, pentru ca până la finele lunii titlurile să urce cu aproape 20% la 37 de lei. Astfel, ardelenii sunt singurii care au adus un câştig de două cifre investi­to­rilor care au pariat în aprilie pe ac­ţiunile com­pa­niilor, celelalte două de pe podium afişând un câştig de 8,7% şi 6,8%.

Carbochim (CBC) şi Mecanică Fină Bucureşti (MECE) completează po­diumul celor mai mari creşteri ale preţului ac­ţiunilor în luna aprilie, prima de 8,7% la 5,5 lei, iar cea de-a doua cu 6,8% la 6,24 lei. La polul opus, titlurile celor mai mari zece descreşteri afişează câte două cifre fiecare, cea mai mare scădere fiind în cazul companiei TRK-Artrom Slatina (simbol bursier ART), care produce, tuburi, ţevi şi profiluri tubular din oţel. ART afişa la începutul lunii aprilie un preţ de 3,14 lei, pentru ca până la finele lunii aprilie cotaţiile acţiunilor să scadă cu 21% la 2,47%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO