Burse - Fonduri mutuale

Valentin Ionescu îşi începe pe 27 septembrie mandatul de director general al BVB

Autor: Andrei Chirileasa

22.09.2010, 18:19 80

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat numirealui Valentin Ionescu în funcţia de director general al Bursei deValori Bucureşti (BVB), mandatul său urmând să înceapă pe 27septembrie.

Ionescu a fost numit de Consiliul de Administraţie al BVB înfuncţia de director general al Bursei, la începutul luniiseptembrie, urmând să o înlocuiască pe Anca Dumitru, care va devenidirector general adjunct.

Valentin Ionescu lucrează pe piaţa de capital din 1995, el fiindla început broker şi director de operaţiuni. Ultima poziţiedeţinută a fost în cadrul BCR - Erste.

În ultimii ani el a lucrat la Praga, pentru Wood şi la Viena,pentru o societate de brokeraj.
Pentru prima dată bursa aduce la conducerea executivă un broker, unom din piaţă, care a tranzacţionat acţiuni, obligaţiuni, a listatcompanii şi a administrat conturile unor investitori. Dupăredeschiderea pieţei de acţiuni, în 1995, bursa a fost condusă dinpunct de vedere executiv de Stere Farmache, care este în acestmoment preşedintele Consiliului de Administraţie. Când preşedinteleIon Iliescu şi Farmache redeschideau bursa în toamna lui 1995,Valentin Ionescu era printre brokerii care au tranzacţionat primeleacţiuni. Ulterior, societatea unde lucra - Euro Invest Vision - alistat dezvoltatorul imobiliar Impact la bursă, în 1996.

El a lucrat până în anul 2006 la Euro Invest. Are un MBA în Româniaşi cursuri de finanţe la universitatea americană Georgetown. Dupăterminarea studiilor, a fost recrutat de cel mai mare broker ceh deacţiuni, Wood, pentru biroul de la Praga, unde a lucrat timp de doiani. După izbucnirea crizei financiare a revenit în ţară, fiindconsilier al preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului dePensii Private (CSSPP). În toamna anului 2009 a plecat la Viena,pentru a lucra din nou cu proprietarii Euro Invest, traderiaustrieci de acţiuni şi alte titluri financiare. În vara acestuian, a fost recrutat de Erste, pentru a se ocupa în România, la BCR,de un proiect de retail de produse financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO