Business Construct

Eurobank Property Services: „Piaţa rezidenţială este stabilă în zonele din afara marilor oraşe“. Cele opt diviziuni ale României au înregistrat trenduri crescătoare de la an la an, cu o medie de 4%

Eurobank Property Services: „Piaţa rezidenţială este...

Autor: Cristina Bellu

07.02.2017, 00:05 654
Preţurile proprietăţilor rezidenţiale din România s-au majorat cu 1,4% în cel de-al patrulea trimestru din 2016 comparativ cu trimestrul anterior, când a fost înregistrată o creştere de 0,1%, potrivit indicelui rezidenţial calculat de Eurobank Property Services (EPS). 
 
„Trendul crescător înregistrat în evoluţia de la an la an a continuat şi este reflectat în creşterea totală de 4,2% faţă de trimestrul similar al anului 2015. Stabilizarea preţurilor alături de creşterea medie anuală de 0,9% înregistrată în ultimii cinci ani indică faptul că stagnarea va continua pe piaţa rezidenţială din România, fiind vizibilă chiar o tendinţă de recuperare a preţurilor“, spun reprezentanţii EPS.
 
Aceste semnale pozitive sunt confirmate şi la nivelul Capitalei, care îşi conservă trendul crescător de 4,8% de la an la an, peste evoluţia de 3,9% înregistrată în trimestrul al treilea din 2016. O situaţie similară este remarcată şi în cazul indicelui Bucureşti Periferie, cu un nivel de 4,3%, similar valorii înre­gis­trate în trimestrul al treilea al anului 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO