Eurobank Property Services: „Piaţa rezidenţială este stabilă în zonele din afara marilor oraşe“. Cele opt diviziuni ale României au înregistrat trenduri crescătoare de la an la an, cu o medie de 4%

7 feb 2017 Autor: Cristina Bellu

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale din România s-au majorat cu 1,4% în cel de-al patrulea trimestru din 2016 comparativ cu trimestrul anterior, când a fost înregistrată o creştere de 0,1%, potrivit indicelui rezidenţial calculat de Eurobank Property Services (EPS). 
 
„Trendul crescător înregistrat în evoluţia de la an la an a continuat şi este reflectat în creşterea totală de 4,2% faţă de trimestrul similar al anului 2015. Stabilizarea preţurilor alături de creşterea medie anuală de 0,9% înregistrată în ultimii cinci ani indică faptul că stagnarea va continua pe piaţa rezidenţială din România, fiind vizibilă chiar o tendinţă de recuperare a preţurilor“, spun reprezentanţii EPS.
 
Aceste semnale pozitive sunt confirmate şi la nivelul Capitalei, care îşi conservă trendul crescător de 4,8% de la an la an, peste evoluţia de 3,9% înregistrată în trimestrul al treilea din 2016. O situaţie similară este remarcată şi în cazul indicelui Bucureşti Periferie, cu un nivel de 4,3%, similar valorii înre­gis­trate în trimestrul al treilea al anului 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, proprietati
, preturi
, eurobank
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide