Business Construct

Ilinca Păun, Colliers: Revenirea românilor în piaţa imobiliară este benefică. Ion Ţiriac, Geo Mărgescu, Ovidiu Şandor intră în concurenţă cu marii investitori străini

Ilinca Păun, Colliers: Revenirea românilor în piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

09.02.2017, 15:45 991

Marii jucători din piaţa imobiliară din Capitală, cu portofolii de 1 mld. euro sau mai mari, sunt toţi străini: NEPI, Immofinanz, Globalworth sau CA Immo.

Dezvoltatorii români sunt tot mai prezenţi pe piaţa imobiliară, atât pe seg­mentul de birouri, unde Geo Mărgescu s-a im­plicat direct în dez-vol­ta­rea noului pol de office din zona Orhi­deea, cât şi pe rezidenţial, unde în zona de nord a Capitalei printre cele mai mari proiecte anunţate sunt realizate de investitori locali.

„Dincolo de marii investitori străini precum Immofinanz, CA Immo, Skanska, Portland, Vastint sau Atenor, se remarcă revenirea investitorilor locali în prim-plan.  Forte Partners este un foarte bun exemplu de dezvoltator local care joacă acum în prima ligă alături de cei mari. Au câştigat un contract foarte bun cu BCR în proiectul The Bridge (banca a semnat pentru 18.000 mp de birouri în 2016 - n. red.) şi în câteva luni au ajuns la o ocupare integrală a clădirii Ştefan cel Mare“, spune Ilinca Păun, managing partner Colliers International România.

Directorul Colliers spune că cea mai puternică revenire din piaţa de birouri din acest an este cea a lui Ion Ţiriac, care va demara construirea unei clădiri de birouri în apropierea Pieţei Victoriei. Ţiriac Holdings are în plan construirea unei clădiri de birouri de 30.000 mp închiriabili pe str. Buzeşti, dar şi alt proiect în zona Expoziţiei, unde este anunţat viitorul pol de office din Bucureşti, după cel de la Orhideea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO