Locuinţe sau birouri? Ce proiect vrea să facă Dedeman pe şoseaua Progresului din Capitală, acolo unde au cumpărat un teren de 2,7 ha cu 7,7 mil. euro?

10 oct 2017 Autor: Bogdan Alecu

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a semnat achziţia unui teren de 27.000 mp în sectorul 5 al Capitalei, pe Şoseaua Progresului, de la producătorul de in şi cânepă Industria Iutei, într-o tranzacţie de circa 6,7 mil. euro. Compa­nia de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a consiliat Fabrica Industria Iutei în tranzacţie.

Având în vedere amplasarea terenului, compania Dedeman poate construi atât un magazin de bricolaj, dar într-un format mai restrâns, în condiţiile în care în zonă nu există niciun alt magazin de profil, cât şi un proiect de birouri sau unul de rezidenţial. O decizie în acest sens nu a fost încă luată.

Pe terenul dintre străzile Progre­sului, Doina şi Veseliei s-a obţinut an­te­rior, în 2008, un PUZ  pentru con­strucţia unor imobile mixte, pro­iecte de birouri, locuinţe şi comerţ, având un regim de înălţime P plus 3 şi P plus 30, cu o înălţime de până la 94 de metri şi cel mult două etaje în sub­te­ran. PUZ-ul obţinut în urmă cu nouă ani a expirat, iar un altul încă nu a fost realizat.

Zona este foarte bine dezvoltată din punctul de vedere al segmentului de retail, în apropiere aflându-se par­cul de retail Vulcan Value Centre, cen­trele comerciale Liberty Center şi Năsăud Shopping Center, precum şi ma­gazinele Kaufland şi Lidl.

De asemenea, zona se con­solidează şi ca pol de birouri: pe lângă clădirea Green Gate, deja prezentă în apropie­re, anul viitor va fi livrată şi prima fază a proiectului AFI Tech Park, amplasat tot pe Şoseaua Progresului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Dedeman
, teren
, AFI Tech Park
, Vulcan
, bricolaj
, birouri
, cumparare
, retailer
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide