Business Construct

Managerii estimează în sondaje creşteri în principalele sectoare ale economiei

Managerii estimează în sondaje creşteri în...

Autor: Claudia Medrega

30.06.2013, 22:19 213
Managerii companiilor se aşteaptă la creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ cu amă­nuntul şi servicii în perioada iunie-august, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică.
 
Preţurile urmează să crească în comerţ, servicii şi construcţii, în timp ce numărului de salariaţii va fi menţinut în majoritatea domeniilor, cu excepţia industriei prelucrătoare unde va fi o diminuare. Concluziile au fost obţinute prin intermediul unor anchete de conjunctură, în urma estimărilor făcute de manageri firmelor cu privire la tendinţele activităţii economice.
 
Şi indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, care evaluează previziunile analiştilor financiari cu privire la starea actuală a economiei, dar şi perspectivele pentru următoarele 12 luni, a continuat să se îmbunătăţească, atingând în luna mai cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, de 47 de puncte.
 
În primul trimestru economia a crescut cu 2,2% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 0,7% comparativ cu rezultatele înregistrate în ultimul trimestru din 2012, depăşind aşteptările analiştilor. Luna aprilie a „contabilizat“ veşti mixte de la principalii indicatori macro, semnale pozitive venind de la exporturi, industrie sau vânzările cu amănuntul, în timp ce construcţiile s-au prăbuşit. În urma semnalelor de revigorare a economiei din primele luni ale anului, analiştii au îmbu­nătăţit estimările privind creşterea PIB din acest an spre 2% sau chiar peste, în ipoteza în care va fi un an agricol bun, iar exporturile şi industria îşi vor continua ascensiunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO