Business Construct

O asociere condusă de constructorii de la ABC-Con-Internaţional modernizează secţia de oncologie a spitalului judeţean de urgenţă din Botoşani pentru 6,6 mil. euro

O asociere condusă de constructorii de la...

Autor: Laurentiu Cotu

31.08.2023, 17:57 115

O asociere condusă de compania botoşăneană ABC-Con-Internaţional, administrată de antreprenorul Mihai Cătălin Tarniţă, va moderniza şi extinde secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ’’Mavromati’’ Botoşani, subordonat Consiliului Judeţean Botoşani, pentru 6,6 mil. euro. Implementarea proiectului presupune o perioadă de 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Botoşani.

’Modernizarea şi extinderea secţiei de oncologie este un proiect prioritar şi presupune investiţii care să ducă la optimizarea activităţilor prestate de către cadrele medicale, creşterea capacităţii de satisfacere a nevoilor pacienţilor, a ponderii şi calităţii serviciilor medicale acordate’’, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

Investiţia de la Oncologie  presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje şi instalaţii), recompartimentarea etajului I şi conformarea secţiei la noua legislaţie în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice şi refacerea finisajelor în concordanţă cu cerinţele Direcţiei de Sănătate Publică. În paralel, vor fi redimensionate instalaţiile electrice, termice, sanitare şi de gaze medicinale şi va avea loc o recompartimentare a întregii clădiri după legislaţia în vigoare, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Botoşani. Proiectul finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură şi dotările necesare pentru secţia Oncologie.

Compania ABC-Con-Internaţional, deţinută de botoşăneanul Mihai Cătălin Tarniţă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,6 mil. lei, un profit net de aproape 1,7 mil. lei şi un număr mediu de 147 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO