Business Construct

Primăria sectorului 4 va construi cu 50 mil. euro, bani europeni, o maternitate pentru spitalul clinic de urgenţă „Sf. Ioan” din Capitală

Primăria sectorului  4 va construi cu 50 mil. euro, bani...

Autor: Mirabela Tiron

01.02.2024, 13:52 218

Primăria sectorului  4 va construi o maternitate pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan” din Capitală, o investiţie din fonduri europene estimată la 50 de mil. euro, potrivit oficialilor. Maternitatea, ce va purta numele de „Sf Ioan”, va funcţiona în două corpuri de clădire, pe o  suprafaţă construită de 13.000 mp şi va avea 166 de paturi (trei secţii de obstetrică-ginecologie, cu 101 paturi, o secţie de neonatologie, cu 50 paturi, o secţie de terapie intensivă, cu 15 paturi).

„Ne străduim să facem lucruri speciale pentru copii, pentru familiile tinere, pentru că în ultimii patru ani peste 10.000 de familii tinere au venit aici în Sectorul 4 şaproape 14.000 de copii s-au născut tot aici, în Sectorul 4. Astăzi, am semnat contractul de execuţie al maternităţii Sf. Ioan şi am dat ordinul de începere al lucrărilor, astfel încâîn următoarele luni se va realiza proiectarea şi va începe construcţia. Din păcate este singura maternitate construită de la zero în Bucureşti în ultimii 35 de ani”, potrivit lui Daniel Băluţă, primarul sectorului 4 din Capitală. În sectorul 4 singura maternitate de stat în prezent este maternitatea Bucur.

Sectorul 4 va folosi pentru noua maternitate fonduri europene, 50 de milioane de euro. Termenul de realizare al proiectului este de 30 de luni, fiind inclusă partea de proiectare şi de execuţie. 

La finalul anului trecut, Primăria sectorului 4 a finalizat construcţia unui spital de stomatologie pe Şoseaua Olteniţei, o unitate ce va pune la dispoziţia pacienţilor 64 de cabinete, în urma unei investiţii totale de 60 de mil. lei (12 mil euro).

Investiţia totală s-a ridicat la 60 mil. lei, din care 40 mil. lei este valoarea construcţiei iar 20 de mil. lei investiţia în dotări. Finanţarea a fost asigurată din bugetul local şi cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Noul spital de stomatologie se află în curs de operaţionalizare iar de acest demers se ocupă Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, ce va avea în administrare noua unitate.   Mai mult, la finalul anului trecut Primăria sectorului  4 a finalizat tot pe Şoseaua Olteniţei lucrările la o altă clădire,  Amfiteatru UMF „Carol Davila”, o facilitate educaţională de profil medical, aşa cum arată datele de pe site-ul Primăriei sectorului  4. Investiţia în această clădire, aflată în apropiere de spitalul de stomatologie, s-a ridicat la 27,7 mil. de lei. Noua clădire este situată pe Şoseaua Olteniţei, la jumătatea distanţei dintre staţiile de metrou Constantin Brâncoveanu şi Eroii Revoluţiei şi are o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, în regim de parter şi două etaje, fiind configurată pentru pregătirea studenţilor Facultăţii de Stomatologie. În noua clădire a UMF „Carol Davila” sunt amenjate amfiteatre, săli de curs şi bibliotecă, o sală pentru simulatoare, laboratoare. Finanţarea a provenit din bani de la bugetul local al Sectorului 4.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO