Business Construct

Radu Lucianu a plecat din CBRE-Eurisko

Radu Lucianu a plecat  din CBRE-Eurisko

Radu Lucianu, 42 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi imo­biliari de pe piaţă intenţionează să rămână în imobiliare, dar vizează un proiect pe cont propriu

27.04.2011, 23:09 239

Radu Lucianu, 42 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţiconsultanţi imo­biliari de pe piaţă, a părăsit la începutul luniiaprilie conducerea subsidiarei locale a CB Richard Ellis, gigantulamerican care a intrat direct pe piaţa locală în 2008, când acumpărat Eurisko Consulting.

Radu Lucianu a fost înlocuit pe pozi­ţia de managing director deRăz­van Iorgu, cel care ocupa pozi­ţia de Chief Ope­rating Officer,în timp ce fostul director intenţionează să rămână în imobiliare,dar vizează un proiect pe cont propriu.

Lucianu s-a angajat la Eurisko în 1999, după ce lucrase timp deşase ani ca inginer metalurg în cadrul firmei Romprim. El a fostactiv în special în zona departamentului de birouri, iar în 2006,la momentul plecării lui Andrei Pănculescu, fost director generalal Eurisko, Lucianu şi Alexandra Dimofte au devenit managingpartneri ai firmei, care la acea vreme ocupa a doua poziţie pepiaţa de consultanţă imobiliară, după Colliers International.Creşterea pieţei imobiliare din acea perioadă a determinat laînceputul anului 2008 compania americană CB Richard Ellis săcumpere Eurisko pentru 24 de milioane de euro, după un an 2007 încare firma locală realizase venituri de 14,4 mil. euro şi un profitnet de 2,4 mil. euro.

Americanii l-au desemnat atunci pe Lucianu managing director şiau bugetat creşterea veniturilor la 25 mil. euro. Piaţa însă s-apră­bu­şit, iar în 2009, singurul an pentru care sunt informaţiifinanciare cu privire la activitatea CBRE în România, veniturilefirmei s-au ridicat la 2,05 mil. euro, în timp ce pierderile aufost de 2,3 mil. euro.

Reprezentanţii CB Richard Ellis spun că Lucianu a plecat dupăexpirarea mandatului de trei ani semnat la momentul preluării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO