Business Hi-Tech

Avast Software, Bitdefenderul Cehiei, vrea să se listeze la bursa de la Londra la o evaluare de 4 mld. euro

Avast Software, Bitdefenderul Cehiei, vrea să se listeze...

Autor: Ioana Nita

20.04.2018, 00:02 308

Avast Software, companie cehă specializată în furnizare de soluţii de securitate cibernetică, are în plan să se listeze la bursa la Londra în luna mai, la o evaluare de circa 4 miliarde dolari, potrivit Financial Times. Astfel, listarea Avast Software, companie sprijinită de fondul de investíţii CVC, ar putea fi cea mai mare listare a unei firme de tehnologie pe bursa de la Londra. Avast Software este echivalentul companiei locale Bitdefender, care, în urma unei tranzacţii de la fínele anului trecut, a fost evaluată la circa 600 mil. dolari. 

În ultima perioada, companiile de securitate IT au înregistrat creşteri mari, în condiţiile în care există tot multe atacuri cibernetice – de la atacul de tip ransomware care a afectat anul trecut datele a sute de mii de utilizatori din întreaga lume şi până la momentul în care reprezentanţii Apple au recunoscut că şi iPhone-urile şi iPad-urile pot fi supuse atacurilor IT.

“În ultimii 30 de ani, Avast s-a dezvoltat de la un start-up vizionar la cea mai mare companie de securitate cibernetică pe segmentul consumatorilor, cu 435 milioane de utilizatori în toată lumea.Această transformare a companiei a avut loc în condiţiile în care numărul şi tipul atacurilor cibernetice a crescut dramatic la nivel global, iar Avast a avut abilitatea de a fi mereu cu un pas înaintea acestora prin noi tehnologii şi produse”, a spus Vincent Steckler, CEO-ul Avast.

El a menţionat de asemenea că piaţa soluţiilor de securitate cibernetică este estimată să crească cu 10% anual, urmând să ajungă astfel la 21 miliarde dolari în 2021. Avast are în total aproximativ 1.700 de angajaţi la nivel internaţional, din care circa 600 lucrează în cercetare-dezvoltare. Avast nu este singura companie pe care fondul de investíţii CVC vrea să o listeze la bursă, în plan fiind şi firma spaniolă de fashion Cortefiel şi businessul de pariuri Sky Bet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO