Business Hi-Tech

Ce companii IT&C angajează în criză

05.07.2010, 23:48 75

Companiile IT&C şi furnizorii de servicii de externalizare,care lucrează în general pentru clienţi internaţionali, continuăsă-şi extindă numărul de angajaţi din România, câteva sute deposturi fiind scoase la în acest moment în oraşe ca Bucureşti,Cluj, Braşov şi Iaşi.

Oracle, subsidiara locală a celui mai mare producător de softpentru companii, are, spre exemplu, 94 de poziţii deschise înBucureşti. Şi giganţii IT HP şi IBM au câteva zeci de locuri demuncă disponibile, pentru programatori sau ingineri - categoriiprofesionale care au fost mai puţin afectate de criză. "Joburilecele mai căutate rămân cele de programatori, dar şi cele de projectmanageri", comentează Alexandra Urşeanu, Business DevelopmentManager al companiei de consultanţă în managementul carierei HartHuman Resource Consulting.

Salariul unui programator poate ajunge la 1.000-1.500 de euro.În prezent, în companiile din industria IT din România lucreazăaproximativ 90.000 de angajaţi. Doar firmele americane HP, IBM şiOracle au împreună aproximativ 5.000 de angajaţi pe piaţalocală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO