Business Hi-Tech

Cea mai mare restructurare din istoria Google: gigantul îşi schimbă radical strategia şi devine o subsidiară a Alphabet Inc.

Noua structură a gigantului online

Noua structură a gigantului online

Autor: Adrian Seceleanu

13.08.2015, 00:08 4444

Restructurarea businessului Google sub umbrela Alphabet Inc. aduce în prim-plan liderii care stăteau în umbra trioului format de fondatorii Larry Page şi Sergey Brin plus fostul CEO Eric Schmidt. Acţiunile companiei au câştigat pe bursa de la New York aproape 6% după anunţ.

Indianul Sundar Pinchai, 43 de ani, care în urmă cu 22 de ani sosea în Statele Unite pentru a-şi începe studiile la Stand­ford, a devenit după o carieră de 11 ani în cadrul Google cel mai puternic om din companie, după o restructurare şoc a gigantului online, care a devenit o subsidiară în cadrul unei structuri de tip holding, denumită Alphabet Inc. Google, cu venituri de aproa­pe 70 de miliarde de dolari anul trecut, jucătorul dominant la nivel global pe piaţa de căutare pe internet şi publicitate online, atât în ţări mici precum Ro­mânia, cât şi în SUA sau Marea Britanie.

Mutarea către o nouă structură în care căutarea pe net, publicitatea online plus platformele YouTube şi Android vor fi separate de proiecte ce ar putea să rămâne nişte vise şi niciodată un succes - precum maşinile care se conduc singure sau căutarea unor soluţii de a prelungi viaţa oamenilor - reprezintă o şansă pentru Google de a se salva de „birocraţia paralizantă“ care se dezvoltase în interior şi de a păstra astfel oamenii talentaţi, care plecau pentru că nu vedeau oportunităţi de creştere. Toţi managerii care conduceau diferite proiecte sau divizii puţin vizibile în cadrul Google vor putea discuta direct cu fondatorii despre ele şi vor primi şi mai multă vizbilitate şi funcţii mai importante în cadrul holdingului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO