Business Hi-Tech

Cosmote lanseaza un portal mobil cu acces nelimitat la net

Cosmote lanseaza un portal mobil cu acces nelimitat la net
22.12.2009, 23:15 281

Clientii Cosmote pot citi direct de pe telefon stiri, informatiidespre vreme sau cursul valutar si ultimele noutati postate departeneri pe retele sociale precum Facebook si Twitter prinportalul web web'n'walk lansat ieri, si care poate fi accesatpentru 0,49 euro pe zi sau 2,99 euro pe luna.
Pe langa stirile furnizate direct prin portal, preluate, spreexemplu, de la Ziarul Financiar sau Mediafax, clientii pot intra sipe alte site-uri prin intermediul browserului de pe mobil fara aplati nimic in plus. Spre exemplu, un client poate accesa contul demail de pe Yahoo sau Gmail sau un alt site internet. Pana la 31ianuarie 2010, clientii Cosmote au acces nelimitat si gratuit lainternet de pe mobil cu noul serviciu web'n'walk.
Portalul web'n'walk functioneaza cu o versiune adaptata abrowserului Opera Mini. Utilizatorii trebuie doar sa aiba untelefon compatibil si sa isi activeze serviciul. In prezent,serviciul este compatibil cu peste 50 de modele de telefoane dinportofoliul Cosmote.
"Internetul mobil si descarcarile de continut se bucura de un nivelde utilizare si popularitate in crestere in randul clientilor.Utilizatorii sunt interesati cu precadere de informatii referitoarela stiri, vreme, site-uri cu informatii utile, pe care le-am inclusin recomandarile noastre de aplicatii tip widget, disponibile inprima etapa de dezvoltare a serviciului. Vom continua sa extindemsi sa imbunatatim web'n'walk, adaugand mai mult continut relevantpentru toate categoriile de utilizatori", a declarat GabrielIonita, Senior Product & Services Development Manager alCosmote Romania.

Nemtii sunt mai implicati decat s-a crezut in CosmoteRomania
Lansarea serviciilor BlackBerry la inceputul lunii si a acestuiportal marcheaza inceputul eforturilor Cosmote de a recuperadecalajul fata de Orange si Vodafone pe segmentul de date sicontinut pe mobil, pe care operatorul elen a pierdut teren inultimii ani din cauza absentei unei licente 3G. De altfel, desi acumparat Zapp, Cosmote inca lucreaza la integrare si ofera acesteservicii la o viteza a transferului de date de cateva ori mai micadecat Orange si Vodafone - problema care va fi "remediata" probabilin prima jumatate a lui 2010. Orange si Vodafone au deja de multtimp propriile portaluri web pe care ofera diferite tipuri decontinut, si la care clientii au acces la viteze mult mai mari,prin reteaua 3G. Abesenta acestor servicii se traduce, pentruCosmote, in venituri mai mici si o marja redusa de profit.
Insa, pe de alta parte, Cosmote are in spate si cel mai mareoperator telecom din Europa - Deutsche Telekom, iar nemtii suntdeja puternic implicati in ceea ce face Cosmote in Romania, auprecizat, in premiera, reprezentantii operatorului elen."web'n'walk este primul produs Cosmote Romania adaptat dinportofoliul T-Mobile si este rezultatul sinergiilor comercialeexistente intre Grupul Cosmote si Deutsche Telekom. T-Mobile a fostprimul operator din Europa care a introdus internet nelimitat petelefonul mobil", au precizat oficialii Cosmote Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO