Business Hi-Tech

Cosmote şi Romtelecom au raportat afaceri de 1,1 mld. euro împreună

Cosmote şi Romtelecom au raportat afaceri de 1,1 mld. euro împreună

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2013, 00:07 913

Furnizorii de servicii de comunicaţii Cosmote şi Romtelecom au avut anul trecut împreună o cifră de afaceri de 1,082 miliarde de euro, în scădere cu 3,7%, şi un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 285,6 milioane de euro, în creştere cu 30%, arată datele financiare ale grupului OTE, acţionarul majoritar al celor două companii.

Veniturile ambelor companii au fost afectate de reducerea cu aproape 40% a tarifelor de interconectare din 2012, potrivit OTE. Numărul total de clienţi (cartele sim de telefonie mobilă şi abonamente la net, telefonie fixă şi TV) era la finele anului de 11,076 milioane, în scădere cu 2% faţă de anul precedent.

"În ciuda mediului dificil, Cosmote şi Romtelecom au crescut pe segmentul business, internet şi televiziune. Vom continua investiţiile în România - un activ important pentru grupul OTE, cu un flux anual de venituri de peste 1 mld. euro - pentru a susţine creşterea afacerilor", a comentat pentru ZF rezultatele Cosmote şi Romtelecom Michael Tsamaz, CEO al grupului OTE.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO