Business Hi-Tech

Entuziasmul iPhone 4.0 se loveste de scepticismul britanic: E prea avansat pentru retelele pe care ruleaza

Entuziasmul iPhone 4.0 se loveste de scepticismul britanic: E prea avansat pentru retelele pe care ruleaza
09.06.2010, 12:04 28

Steve Jobs a prezentat luni noua generatie a telefonuluiinteligent iPhone, care include multe aplicatii noi, printre caresi promitatoarele teleconferinte, insa problema cu aceste noiinovatii ramane ca si acum cativa ani faptul ca aplicatiilesmartphone-urilor nu isi gasesc acoperirea in serviciile oferite deoperatorii de telecomunicatii, scrie jurnalistul britanic RoryCellan-Jones, intr-un blog gazduit de BBC.

Poate ca iPhone ofera o experienta noua, insa in prezent doar incadrul retelelor wi-fi, pentru ca Apple nu a reusit sa convingamarii operatori de telefonie sa "intre in hora", adica sa oferesuport extins pentru noile aplicatii. Ceea ce ne aduce la adevarataproblema: tehnologia telefonelor avanseaza in continuare mult mairapid decat retelele de comunicatii in care sunt folosite, noteazaJones.

Jurnalistul britanic afirma ca si-a scris articolul intr-un parccomercial din Oxford, o zona in care conectivitea ar trebui sa fieoptima, insa telefonul sau, un iPhone 3GS, ii arata un semnal abiaperceptibil si nici vorba de folosirea 3G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO