Business Hi-Tech

George Moroianu, cofondator al Flip, parte a grupului eMAG: Ratele de buyback pentru gadgeturi din Occident sunt de circa patru ori mai mari, deci potenţialul în regiunea noastră este unul foarte mare

ZF eCommerce Summit 2024

George Moroianu, cofondator, Flip: eMAG are un un obiectiv de 100.000 de dispozitive colectate prin serviciul de buyback şi 100.000 de clienţi care să folosească acest serviciu în următorii doi ani. Este un start foarte bun.

George Moroianu, cofondator, Flip: eMAG are un un obiectiv de 100.000 de dispozitive colectate prin serviciul de buyback şi 100.000 de clienţi care să folosească acest serviciu în următorii doi ani. Este un start foarte bun.

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ramona Cornea

16.04.2024, 12:00 133

Cristian Cârjan, senior commercial director, eMAG: Am lansat împreună cu Flip.ro un nou program de buyback pentru telefoane, iar în timp o să adăugăm şi alte categorii de produse. Programul e disponibil în România, dar îl vom lansa şi în Bulgaria şi Ungaria.

Retailerul eMAG şi platforma de vânzare-cumpărare pentru smartphone-uri şi tablete recondiţionate Flip au lansat un nou program prin care clienţii îşi pot vinde vechile telefoane direct pe platforma eMAG. Practic, prin programul Easy BuyBack, care este derulat complet online, consumatorii pot afla rapid care este valoarea telefonului lor şi pot achita noul smartphone achiziţionat printr-una dintre metodele de plată din contul eMAG Wallet: plata în patru rate, în 12 rate sau la 30 de zile. Acţionarul majoritar al Flip este grupul eMAG.

„În general, oamenii au telefoane pe care le păstrează prin diferite sertare sau încearcă să le vândă pe diverse platforme sau prin familie, dar ele încă valorează din ce în ce mai mult, iar în ultimii ani, de exemplu, valoarea medie a telefoanelor mobile a crescut cu 50% pe anumite branduri. În ultimii patru ani, preţul mediu de vânzare al unui telefon s-a dublat, situaţie în care produsele noastre valorează tot mai mult şi e clar că au o valoare şi după ce le utilizăm. Totodată, preţurile crescând, telefoanele noi devin mai greu accesibile. Iar Easy BuyBack e un program full online, astfel că oamenii nu trebuie să meargă într-un magazin, nici să facă o evaluare. E un program diferit pentru că tot fluxul e online şi în 30 de secunde poţi afla valoarea telefonului tău actual. Acest program oferă flexibilitate, asta înseamnă că poţi returna telefonul fie la curier, fie la easybox, având în vedere că atunci când îţi iei un telefon trebuie să faci transferul de date de pe vechiul dispozitiv pe noul dispozitiv şi astfel ne-am gândit să-i permitem clientului o perioadă de timp între preluarea telefonului nou şi predarea telefonului vechi. Poţi returna la orice oră pentru o perioadă limitată de timp“, a explicat în cadrul conferinţei ZF eCommerce Summit 2024 Cristian Cârjan, senior commercial director, eMAG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO