Germanii de la Plaut Consulting estimează o creştere de 10% pentru cifra de afaceri locală în 2017

19 mai 2017 Autor: Ioana Nita

Compania germană Plaut Consul­ting, specializată în dezvoltarea şi imple­mentarea de soluţii software de busi­ness, estimează că va încheia anul acesta cu afaceri de 4,4 mil. euro pe plan local, în creştere cu 10% faţă de 2016. 

Anul trecut, subsidiara locală a înregis­trat un avans mult mare, du­blându-şi veniturile datorită creşterii pie­ţei de soluţii software de tip business intelli­gence (BI) -  soluţii software cu ajutorul cărora datele colectate se interpretează într-un timp mult mai scurt, generând analize şi statistici necesare pentru luarea deciziilor de management. „Anul acesta avem previzionată o creştere de 10%, adică 4,4 mil. euro. În primul trimestru am atins ţintele atât pentru profit, cât şi pentru cifra de afaceri”, a declarat Alexandru Grosu, directorul general al Plaut Consulting România. În  2016, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 4 milioane de euro (18 mil. lei), din care peste 65% au fost generate de vânzările platformei americane de business intelligence Qlik, iar restul de 35% au provenit din proiectele SAP. Astfel, activitatea Plaut Consulting pe plan local se împarte între dezvoltarea de aplicaţii software modulare – de tip plug-in/extensii pentru soluţii software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltate de SAP -  şi distribuţia, vânzarea şi implementarea platformei americane Qlik. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Plaut
, crestere
, estimare
, cifra de afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide