Business Hi-Tech

Germanii de la Plaut Consulting estimează o creştere de 10% pentru cifra de afaceri locală în 2017

Germanii de la Plaut Consulting estimează o creştere de...

Autor: Ioana Nita

19.05.2017, 00:05 197

Compania germană Plaut Consul­ting, specializată în dezvoltarea şi imple­mentarea de soluţii software de busi­ness, estimează că va încheia anul acesta cu afaceri de 4,4 mil. euro pe plan local, în creştere cu 10% faţă de 2016. 

Anul trecut, subsidiara locală a înregis­trat un avans mult mare, du­blându-şi veniturile datorită creşterii pie­ţei de soluţii software de tip business intelli­gence (BI) -  soluţii software cu ajutorul cărora datele colectate se interpretează într-un timp mult mai scurt, generând analize şi statistici necesare pentru luarea deciziilor de management. „Anul acesta avem previzionată o creştere de 10%, adică 4,4 mil. euro. În primul trimestru am atins ţintele atât pentru profit, cât şi pentru cifra de afaceri”, a declarat Alexandru Grosu, directorul general al Plaut Consulting România. În  2016, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 4 milioane de euro (18 mil. lei), din care peste 65% au fost generate de vânzările platformei americane de business intelligence Qlik, iar restul de 35% au provenit din proiectele SAP. Astfel, activitatea Plaut Consulting pe plan local se împarte între dezvoltarea de aplicaţii software modulare – de tip plug-in/extensii pentru soluţii software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltate de SAP -  şi distribuţia, vânzarea şi implementarea platformei americane Qlik. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO